Fostul presedinte pakistanez Pervez Musharraf, indepartat de la putere in 2008, a declarat pentru CNN ca s-ar putea intoarce in politica si nu a exclus posibilitatea de a candida la presedintie.

"Daca voi candida sau nu pentru a deveni presedinte sau premier vom vedea mai tarziu", a spus el, potrivit NewsIn.

Din motive de securitate, el nu a putut dezvalui cand se va intoarce in Pakistan, dar a precizat ca va fi inainte de alegerile de la jumatatea mandatului din tara.

Surse oficiale pakistaneze, citate de BBC, au declarat ca Musharraf a depus actele necesare pentru inregistrarea unui partid nou.

Fostul presedinte de la Islamabad a criticat un raport ONU, potrivit caruia Guvernul nu a facut suficiente pentru a impiedica asasinarea fostului premier Benazir Bhutto, in 2007.

"Eu am avertizat-o in legatura cu amenintarea la adresa ei. Eu am oprit-o sa mearga pe acel drum prima data..., dar ea a decis sa mearga din nou", a subliniat Musharraf. "Toate masurile de securitate, oriunde au fost posibile (...) au fost luare de politie in ceea ce o priveste", a adaugat el.

Daca se intoarce in tara sa de origine, Musharraf risca sa fie adus in fata justitiei pentru ca a arestat judecatori inainte de a demisiona, dupa ce a fost infrant in alegeri in 2008. De atunci el a locuit mai mult la Londra.

Musharraf a preluat puterea in urma unei lovituri de stat, in 1999, cand l-a indepartat de la guvernare pe premierul Nawaz Sharif. Dupa atacurile din 11 septembrie 2001, vizand Statele Unite, el a transformat Pakistanul intr-unul dintre aliatii-cheie ai presedintele american George W. Bush in razboiul impotriva terorismului.

Mandatul lui Musharraf a fost marcat de o serie de confruntari cu militantii islamisti, dar si cu magistratii din tara. Decizia sa de a-l suspenda pe seful Curtii Supreme Iftikhar Mohammad Chaudhry, in martie 2007 l-a facut sa isi piarda autoritatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.