Cinci tablouri in valoare totala de 500 de milioane de euro, intre care un Picasso si un Matisse, au disparut de la Muzeul de Arta Moderna din Paris.

Tabolurile furate sunt La Pastorale (1905) de Henri Matisse, L'Olivier pres de l'Estaque (1905) de Georges Braque, Nature morte au chandelier (1922) de Fernand Léger, Le Pigeon aux petits pois (1912) de Pablo Picasso si La Femme a l'éventail (1919) de Amedeo Modigliani, relateaza NewsIn.

Un purtator de cuvant al politiei a anuntat ca disparitia celor cinci picturi din muzeu a fost raportata joi dimineata. Jaful a fost descoperit cu putin inainte de ora locala 7.00. O fereastra a fost sparta, iar barele de la un grilaj au fost taiate. Camerele cu circuit inchis ale muzeului au surprins o persoana care a intrat pe fereastra.

Politia a interzis accesul in muzeu, care se afla in arondismentul al 16-lea al capitalei franceze, pe malul Senei.

Le Monde scrie ca picturile sunt atat de celebre, incat vor fi dificil de vandut pe piata deschisa. In general, furturile unor tablouri de valoare sunt comise la comanda unor colectionari privati si rareori operele de arta mai sunt gasite.

Furtul de la Muzeul de Arta Moderna de la Paris este investigat de Brigada pentru Combaterea Banditismului, unitatea de elita a politiei specializata in furturi.

Mai multe opere de arta celebre au fost sustrase din Franta in ultimele luni. In decembrie anul trecut, a fost furat de la o expozitie din Marsilia un pastel de Edgar Degas care valora 800.000 de euro. Lucrarea, Les Choristes (Coristii), a disparut peste noapte de la Muzeul Cantini. Furtul a fost descoperit de un agent de securitate in momentul deschiderii muzeului. Opera fusese imprumutata de Musée d'Orsay din Paris cu ocazia expozitiei.

In ianuarie anul acesta, 30 de tablouri cu semnaturi celebre, intre care opere de Picasso si Rousseau, au fost furate de pe o proprietate de pe Coasta de Azur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.