Pata de petrol din Golful Mexic a revendicat prima victima, directorul pentru foraj marin intr-o agentie din Departamentul de Interne, Chris Oynes, care a demisionat din functie, scrie Times.

Serviciul pentru administrarea resurselor minerale, pentru care a lucrat Oynes, a fost criticat dur pentru ca a neglijat implementarea standardelor de securitate pe platformele petroliere, relateaza NewsIn.

Criticile au intervenit dupa explozia platformei BP Deepwater Horizon, a carei scufundare a dus la una dintre cele mai grave poluari cu care s-au confruntat Statele Unite.

Demisia lui Oynes, care urma sa se retraga in cursul acestui an, a fost anuntata in timp ce presedintele Barack Obama a lansat o comisie independenta care sa ancheteze pata de titei.

"A fost decizia lui Chris Oynes de a se retrage dupa aproape 35 de ani de serviciu public", a spus o sursa oficiala pentru CNN. "La scurt timp dupa explozia Deepwater Horizon, el a anuntat conducerea ca se va retrage in 30 iunie, iar astazi (luni - n.red.) le-a spus colegilor sai ca va accelera retragerea", a adaugat oficialul.

Oynes a fost numit in functie in 2007. Responsabilitatile sale includeau monitorizarea programului de exploatare a petrolului si gazelor de pe platoul continental american si implicarea intr-o program nou, pentru dezvoltarea energei din surse alternative.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.