Politia indoneziana a declarat vineri ca a descoperit un complot ce viza uciderea presedintelui si a altor oficiali, atacuri asupra strainilor in stilul atentatelor din Bombay, declararea unui stat islamic si asasinarea lui Barack Obama.

Persoanele respective planuiau sa lanseze asaltul in cursul ceremoniei pentru Ziua Independentei. La ceremonia din 17 august vor participa presedintele Susilo Bambang Yudhoyono si oficiali de rang inalt, seful politiei nationale. Militantii planuiau asasinarea lui Barack Obama si a liderului indonezian, precum si luarea cu asalt a unor hoteluri si uciderea unor straini, mai ales americani, in atacuri ca cele din Bombay din 2008, relateaza Daily Mail, conform NewsIn.

Obama se va duce in Indoenzia in iunie. Un expert la curent cu ancheta a spus ca in cursul raidurilor au fost descoperite carti si documente care sugereaza ca militantii planuiau un atac asupra lui Obama. Este evident din documente ca liderul american era inamicul numarul unu.

Complotul a fost descoperit in cursul interogarii a zeci de suspecti arestati intr-un raid din februarie asupra unei tabere teroriste din provincia Aceh, a explicat expertul. Au fost operate mai multe arestari si au fost descoperite arme, munitii si literatura jihadista. Cinci militanti au fost ucisi in raiduri.

Majoritatea persoanelor arestate se antrenau in tabara din Aceh, condusa de o grupare numita Al-Qaida din Aceh, cu legaturi cu organizatia terorista Jemaah Islamiyah.

"Daca nu i-am fi reperat, ar fi asasinat straini", a spus un oficial.

Printre lucrurile confiscate in raiduri figureaza si harta orasului Singapore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.