Rusia are in vedere deschiderea de noi baze militare, nu numai in Crimeea, dar si in Nikolaev, Odesa, si chiar la granita cu Romania, a declarat fostul comandant al Flotei ruse de la Marea Neagra, amiralul Vladimir Komoedov, relateaza publicatia rusa Nezavisimaia Gazeta, citata de portalul Azi.md.

Planurile ar putea fi pusse in practica dupa modernizarea Flotei ruse din Crimeea, a declarat Komoedov. El adaugat ca acest lucru va fi posibil cu acordul si bunavointa Kievului si Moscovei, iar obiectivele militare ruse vor putea fi construite la Nikolaev si Odesa, si, probabil, la gurile Dunarii, unde Ucraina si Romania au dispute teritoriale, relateaza NewsIn.

"Posibilitatea de a extinde Flota Marii Negre spre vest este un raspuns la extinderea spre est a NATO, unde de exemplu, in Romania si Bulgaria, Statele Unite au inceput instalarea de noi baze militare", a mai declarat fostul comandant al Flotei Marii Negre.

In conformitate cu acordurile semnate la Harkiv de presedintii Ucrainei si Rusiei, stationarea Flotei Marii Negre din Sevastopol a fost prelungita pentru inca 25 de ani, pana in 2042. In aceste conditii, Rusia intentioneaza sa modernizeze flota sa din Crimeea.

Seful Statului Major rus, Nikolai Makarov a declarat in timpul unei vizite la bazele militare ruse de la Marea Neagra ca, la ordinul presedintelui Dmitri Medvedev, Ministerul Apararii a infiintat un grup de lucru care va evalua timp de doua luni starea bazei de la Sevastopol.

El a confirmat ca exista planuri serioase de a moderniza Flota Marii Negre, printr-un program care se va desfasura pana in 2020. "Acesta este un program major de a moderniza Flota Marii Negre pe toate directiile - a vaselor, submarinelor si a aviatiei", a spus el.

Si in aceasta privinta, este clar ca Rusia are in vedere si posibilitatea de a deschide noi facilitati de stationare a navelor de razboi din Flota Marii Negre in Ucraina, scrie Azi.md.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.