Phenianul sustine ca a avut succes in realizarea unei reactii de fuziune nucleara, idee care a fost respinsa de catre expertii din Coreea de Sud.
Nu trebuie sa fii expert sa stii ca fuziunea nuclear este un soi de Graal al energiei verzi, iar odata ce secretul acesteia va fi stapanit de catre oameni, acestia vor putea genera cantitati aproape nelimitate de energie verde (fara degajare de gaza nocive sau reziduuri radioactive in atmosfera).

Fuziunea nucleara este principala sursa de energie din stelele active, precum Soarele, intregul process nu a fost niciodata stapanit pe deplin pentru a produce energie in scopuri comerciale. Ziarul oficial Rodong Sinmun sustine ca cercetatorii din Coreea de Nord au studiat fuziunea nucleara ca modalitate de a obtine "o nou energie sigura si prietenoasa cu mediul".

Potrivit The Guardian, Coreea de Nord a declarat ca a reusit acolo unde toate celelalte state ale lumii au esuat de secole, adica in obtinerea unei reactii de fuziune nucleara. Agentia nationala de stiri a Coreei de Nord a declarat ca aceasta fuziune realizata de oamenii de stiinta ai tarii deschide o noua faza in dezvoltarea Phenianului, plasand regimul nord-coreean cu mult in fata rivalilor nuclear din Occident.


Insa marele eveniment pe care Coreea de Nord si-l insuseste ridica mari semne de intrebare Coreei de Sud, care respinge indrazneata afirmatie a statului communist, care la ora actuala nu poate poate produce suficienta electricitate pentru a-si lumina strazile.

"Reactiile de fuziune nucleara nu pot fi obtinute atat de simplu ", a declarat Hyeon Park, profesor de fizica la Universitatea Postech de Stiinta si Tehnologie, adaugand ca este vorba, mai mult ca sigur de obtinerea plasmei, un pas preliminar fuziunei nucleare.

Potrivit Jurnalul National, expertii au suspectat ca aceasta declaratie fabuloasa a Phenianului ar putea fi propaganda pentru celebrarea lui Kim Il-sung, "presedintele etern" al statului, Coreea de Nord fiind renumita pentru ca marcheaza adesea zilele de nastere ale lui Kim senior si a fiului sau Kim Jong-il,actualul conducator, cu relatari despre evenimente supranaturale.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.