Doi rusi au fost retinuti miercuri pe aeroportul Tegel, din Berlin, fiind suspectati ca intentioneau sa deturneze o cursa catre Moscova, a declarat un purtator de cuvant al politiei pentru RIA Novosti.

O femeie i-a auzit pe cei doi barbati, in varsta 49, respectiv 26 de ani, vorbind in rusa la aeroport si a crezut ca acestia discutau planuri pentru deturnarea cursei catre Moscova. Femeia a sesizat fortele de ordine, relateaza NewsIn.

"Doi barbati au fost retinuti dupa ce un pasager a avut impresia ca planuiau sa deturneze o cursa Air Berlin catre Moscova", a spus purtatorul de cuvant. El a adaugat ca rusii sunt interogati, in timp ce restul de 132 de pasageri au luat un alt avion catre capitala rusa.

"Ambii barbati sunt interogati de politie", a explicat oficialul, precizand ca probabil a fost vorba de o alarma falsa.

Ulterior, politia germana i-a eliberat pe cei doi rusi retinuti.

"Incidentul s-a incheiat atunci cand oficiali in aviatie de la Berlin au confirmat statutul pilotilor retinuti pe aeroport. Dupa aceea politia si-a cerut scuze si i-a eliberat", a anuntat compania Orenburg Airlines, la care lucreaza cei doi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.