Administratia Obama a prezentat noua strategie pentru combaterea consumului de droguri, cu obiective pe cinci ani si care marcheaza o schimbare in politica administratiei prezidentiale din SUA.

Noua strategie va fi implementata prin efort coordonat la nivel national, statal si local. Aceasta abordare a colaborarii va maximiza resursele federale si va imbunatati schimbul de informatii, potrivit documentului.

De asemenea, strategia noteaza recentele violente din Mexic, care amintesc de amenintarea traficului de droguri si necesitatea ca fiecare natiune sa ia masuri pentru a-si proteja poporul de violenta, coruptie si instabilitate, citeaza NewsIn.

Abordarea strategiei este echilibrata si pune accentul pe prevenirea prin intermediul comunitatii, integrarea unor tratamente in sistemul medical de baza, implementarea Strategiei de la granita de sud-vest si a altor parteneriate internationale pentru combaterea organizatiilor de traficanti.

  • Strategia prezinta obiective pe cinci ani pentru reducerea drogurilor si a consecintelor lor:

- reducerea cu 15% a nivelului de consum in randul tinerilor
- scaderea consumului in randul tinerilor adulti cu 10%
- reducerea numarului de consumatori cronici cu 15%
- reducerea incidentei deceselor provocate de droguri cu 15%
- reducerea cazurilor de sofat sub influenta drogurilor cu 10%.

"Planul schimba intreaga discutie si recunoaste ca avem responsabilitatea de a reduce consumul de droguri in aceasta tara", a declarat Gil Kerlikowske, responsabilul antidrog al Casei Albe. Acesta a criticat strategiile din trecut, care masurau succesul prin a numara copiii si adolescentii care nu au fumat niciodata marijuana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.