Aproximativ 600 de militari romani din Dej vor pleca in Afganistan, acestia reprezentand suplimentarea decisa de CSAT in ianuarie a trupelor romane din teatrul de operatiuni, la ceremonia de marti urmand sa participe si ministrul Gabriel Oprea, potrivit unui comunicat MApN.

La ceremonia de marti, care se va desfasura la sediul Batalionului 811 Infanterie "Dragonii Transilvani" din municipiul Dej, vor mai participa, alaturi de familiile militarilor care pleaca in misiune si de ministrul Apararii, seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, reprezentanti ai Statului Major al Fortelor Terestre si ai administratiei publice locale.

Potrivit reprezentantilor Batalionului 811 Infanterie, ceremonia este dedicata celor 600 de militari romani care urmeaza sa plece anul acesta in Afganistan. Conform acelorasi surse, batalionul din care fac parte cei 600 de militari este la a treia misiune in teatrele de operatiuni externe, batalionul participand si la alte misiuni in Afganistan si Irak.

CSAT a aprobat, in ianuarie, o suplimentare cu 600 de militari a fortelor care actioneaza in teatrul de operatii din Afganistan, iar numarul maxim al acestora ar putea ajunge in 2010 la 1.798, potrivit Administratiei Prezidentiale.

In anul 2010, Armata Romaniei va putea participa la misiuni in afara teritoriului statului cu un efectiv de 3753 militari, forte dislocate 2342 militari si forte dislocabile la ordin 1411 militari.

Romania va suplimenta in 2010 cu aproximativ 100 numarul militarilor din Afganistan, declara la inceputul lunii generalul de flotila aeriana Liviu Burhala, loctiitor al Comandantului Comandamentului Operational Intrunit "Maresal Alexandru Averescu", care a precizat ca acestia vor actiona in Kabul, Kandahar si Kalat, arata NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.