O noua groapa comuna, in care se afla cadavrele a 250 de albanezi kosovari, a fost descoperita in Serbia, a declarat procurorul pentru crime de razboi al tarii.

Potrivit oficialului, informatia a provenit a de la misiunea de politie a UE in Kosovo, iar Serbia trimite anchetatori, transmite NewsIn, citand BBC.co.uk.

Victimele ar fi fost ucise in conflictul din 1998 - 1999, cand fortele sarbe s-au luptat cu rebelii albanezi in Kosovo.

Groapa comuna a fost descoperita in orasul Raska, din apropiere de granita cu Kosovo.

Potrivit unui oficial, descoperirea este indica faptul ca Serbia este decisa sa-si accepte istoria. "Aceasta este mai mult decat o dovada a faptului ca Serbiei nu ii este rusine de trecutul sau intunecat si ca este pregatita sa aduca in fata justitiei pe toti cei care au comis crime", a declarat acesta, potrivit AFP.

Aceasta nu este pentru prima data cand sunt descoperite gropi comune in Serbia. Cadavrele a peste 800 de albanezi kosovari au fost descoperite in mai multe locuri din Serbia, in 2001
.

Patru ofiteri de politiei sarbi au fost condamnati in 2009 pentru ucidera a 50 de civili albanezi kosovari in 1999.

In prezent, aproximativ 1.200 de persoane sunt inca date disparute inca de pe vremea razboiului din Kosovo, spune corespondentul BBC la Belgrad, Mark Lower.

Kosovo si-a declarat independenta in 2008, dar masura este respinsa de Belgrad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.