Bilantul dublei explozii de la mina de carbune din vestul Siberiei a ajuns luni la 30 de morti, a anuntat ministrul rus pentru situatii de urgenta Serghei Soigu.

Alte 60 de persoane sunt inca disparute, a adaugat Serghei Soigu.

In total, 64 de muncitori au fost prinsi in subteran in urma primei explozii. Patrul ore mai tarziu, o a doua deflagratie a blocat 20 de membri ai celor 12 echipe de salvare implicate in eforturile de cautare si salvare, relateaza NewsIn, citand agentia de presa RIA Novosti.

Potrivit Ministerului pentru Situatii de Urgenta, prima explozie s-a produs la ora locala 20.55 (19.55 ora Romaniei), cand in mina se aflau circa 370 de persoane. Aproximativ 280 dintre ei au fost salvati la scurt timp dupa accident.

Premierul rus Vladimir Putin a calificat incidentul drept o tragedie grava si le-a ordonat autoritatilor locale sa depuna toate eforturile pentru a salva supravietuitorii.

Ministrul pentru situatii de urgenta Serghei Soigu a zburat la logul incidentului, pentru a supraveghea personal operatiunile de salvare.

Cea de a doua deflagratie a avut loc patru ore mai tarziu, in jurul orei locale 1.00 (00.00 ora Romaniei). Un martor ocular a declarat pentru RIA Novosti ca aceasta a spart geamurile mai multor cladiri si a provocat prabusirea mai multor structuri.

Cele mai grave daune au fost suferite de o cladire de patru etaje, in care se afla intrarea principala in mina. Aceasta a fost daramata aproape complet, a spus martorul.

Un miner care a lucrat la exploatarea respectiva timp de 15 ani, a spus ca a doua explozie a avut loc la circa o jumatate de ora dupa prima si a fost atat de puternica incat a daramat oameni aflati la suprafata.

Operatiunile de salvare au fost reluate duminica seara, iar sistemul de ventilare, blocat in urma celei de a doua explozii, a fost reparat.

Potrivit anchetatorilor, metanul a provocat cele doua explozii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.