Presedintele american Barack Obama s-a declarat "foarte ingrijorat" in legatura criza din Grecia, subliniind ca impactul acesteia asupra pietelor mondiale reprezinta "amenintari serioase" pentru Statele Unite, relateaza CNN.

"Sunt foarte preocupat in legatura cu ceea ce se intampla in Europa", a declarat Obama, intr-un interviu acordat postului de televiziune Rossia, difuzat sambata de Casa Alba. "Cred ca europenii sunt constienti ca situatia este foarte serioasa. Grecia ia masuri foarte dificile, autoritatile de la Atena au pus in aplicare un plan care necesita masuri dificile", a adaugat presedintele american, relateaza NewsIn.

"Ar fi bine atat pentru Statele Unite, cat si pentru Rusia, daca vom putea stabiliza situatia din Europa", a mai afirmat Obama, subliniind ca criza din Grecia si impactul acesteia asupra burselor mondiale reprezinta "amenintari serioase" pentru SUA.

Parlamentul de la Atena a aprobat saptamana trecuta masuri de austeritate fara precedent, pentru a primi un ajutor masiv de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International in valoare de 110 miliarde euro.

Pe de alta parte, presedintele american a afirmat, in interviul pentru postul de televiziune Rossia, ca doreste o colaborare mai stransa intre Rusia si Statele Unite in lupta impotriva terorismului. Liderul de la Casa Alba a mentionat ca terorismul reprezinta "amenintari fara precedent" pentru securitatea celor doua tari, facand referire la recentul atac de la metroul din Moscova si la atentatul ratat din Times Square, de la New York.

acelasi timp, Barack Obama si-a exprimat speranta ca Senatul va ratifica pana in noiembrie noul tratat de dezarmare START cu Rusia, desi liderul majoritatii democrate a afirmat recent ca este putin probabil ca votul sa aiba loc anul acesta. "As dori ca ratificarea sa aiba loc inainte de alegeri", spus presedintele american, facand referire la alegerile de la jumatatea mandatului, care urmeaza sa se desfasoare la 2 noiembrie.

Citeste si:
ENEL își vinde activele din România companiei PPC din Grecia
ENEL își vinde activele din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.