Romania si Norvegia au avut la Oslo, in perioada aprilie-mai, prima actiune operativa comuna vizand combaterea infractionalitatii stradale in care sunt implicati cetateni romani aflati in Norvegia, potrivit unui comunicat MAE.

Politistii romani au participat impreuna cu colegii norvegieni din cadrul Departamentului regional de politie din Oslo la activitati specifice pe teren si au obtinut rezultate concrete. Actiunea a facilitat, de asemenea, schimbul de experienta la nivelul autoritatilor politienesti din cele doua tari asupra metodelor si practicilor de combatere a infractionalitatii stradale, transmite NewsIn.

Politistii romani si reprezentantul Directoratului norvegian al politiei au efectuat o vizita la Ambasada Romaniei din Oslo, unde au discutat cu Ambasadorul Romaniei in Norvegia, Cristian Istrate, si cu atasatul de afaceri interne al Ambasadei, prilej pentru partea romana de a reitera disponibilitatea de cooperare cu Norvegia in baza Acordului semnat in 2008 si a intelegerilor realizate la nivelul conducerilor politiei romane si norvegiene, informeaza MAE.

Aceasta prima actiune operativa comuna va deschide perspectiva unor viitoare astfel de cooperari in domenii de interes reciproc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.