Noi ciocniri au avut loc joi noapte intre politie si protestatari, la cateva ore dupa ce parlamentarii eleni au aprobat un pachet nepopular de masuri de reducere a cheltuieililor.

Mii de manifestantii s-au strans in fata Parlamentului, iar seara au aruncat cu sticle in politisti, care au raspuns cu gaze lacrimogene. Potrivit fortelor de ordine, patru persoane au fost arestate, informeaza NewsIn citand CNN.

Protestele de joi au fost de mai mica anvergura si in general mai pasnice decat cele de miercuri, cand trei persoane si-au pierdut viata intr-o banca incendiata.

Violentele continua in Grecia

Doua sindicate au cerut membrilor lor sa se reuneasca joi seara in fata Parlamentului, pentru a protesta fata de masurile de austeritate.

Potrivit politiei, 8.000 de protestatari s-au strans in fata Parlamentului, iar alti 10.000 in piata Omonia, inclusiv membri ai sindicatului PAME. Nu este clar cine a inceput violente, in conditiile in care sustinatorii PAME s-ar fi dispersat pasnic cu putin timp inainte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.