Casa de licitatii Christie's a fost data in judecata pentru ca a vandut un tablou despre care se spune ca a fost pictat de Leonardo Da Vinci cu doar 11.400 de lire sterline, in conditiile in care lucrarea este estimata la nu mai putin de 150 de milioane, relateaza presa britanica.

Fostul proprietar al picturii, un colectionar de arta, i-a chemat la tribunal pe cei de la Christie's dupa ce casa de licitatii a vandut tabloul ca fiind al unui artist german din secolul 19. Colectionarul pretinde ca tabloul a fost pictat de Da Vinci si acuza casa de licitatii de neglijenta, informeaza NewsIn.

Actele depuse de reclamant in instanta ofera dovezi ca tabloul vandut a fost pictat candva intre anii 1440 si 1650, nicidecum in secolul 19.

Unii experti nu sunt insa convinsi ca pictura cu pricina, in care apare profilul unei femei, a fost realizat[ de renascentistul italian. "Nu este mana lui Leonardo. Desenul prezinta greseli anatomice, se vede clar la linia dintre gat si bust", a explicat unul dintre sceptici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.