Prabusirea avionului prezidential polonez, in 10 aprilie, la Smolensk, nu a fost provocata nici de un atentat, nici de o explozie in cabina, a anuntat joi procurorul general al Rusiei, Iuri Ceaika, in timpul unei reuniuni cu omologul sau polonez Andrezj Seremet, citat de RIA Novosti.

"O comisie tehnica de ancheta a demonstrat ca la bordul avionului prezindential nu a avut loc nici un atac terorist, nici o explozie. Niciuna dintre date nu permite afirmarea faptului ca s-a produs o situatie neobisnuita", a spus el, precizand ca motoarele avionului au fost in functiune pana in momentul impactului, relateaza NewsIn.

"Este prematur sa tragem o concluzie privind cauzele prabusirii (...) continuam sa colaboram cu partea poloneza in cursul anchetei", a afirmat procurorul general al Rusiei.

Datele stranse in cadrul anchetei ruse ar putea fi transmise Varsoviei, a adaugat el. "In prezent, comisia de stat care ancheteaza cauzele accidentului discuta predarea catre partea poloneza a tuturor materialelor, inclusiv datelor de pe cutiile negre ale avionului", a spus Ceaika.

Presedintele Lech Kaczynski, sotia sa Maria si alte 94 de persoane, intre care numerosi demnitari ai statului, au murit in accidentul petrecut in Rusia la 10 aprilie. Delegatia mergea sa comemoreze masacrul de la Katyn, unde peste 22.000 de ofiteri polonezi luati prizonieri au fost executati la ordinul lui Stalin.

Polonezii si-au luat ramas bun de la sotii Kaczynski


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.