In 2005, rusii estimeaza ca au platit autoritatilor spagi insumind 320 de miliarde de dolari, majoritatea de catre oamenii de afaceri. Nivelul mitei platite de afaceristi a crescut de zece ori in ultimii patru ani, arata un studiu INDEM.

Regimul Putin stabileste recorduri in materie de coruptie. Cel putin asta sugereaza studiul publicat miercuri de catre fundatia "Informatie pentru Democratie" (INDEM), care a chestionat peste 1.000 de directori de intreprinderi. Sectorul de afaceri rus a varsat peste 316 miliarde de dolari in buzunarele autoritatilor, suma ce reprezinta aproape de trei ori valoarea bugetului de stat. 135.000 de dolari a platit in medie un afacerist rus in 2005 pentru a obtine protectia functionarilor statului, a explicat Gheorghi Saratov, presedintele INDEM si fost consilier al lui Boris Eltin. In schimb, nivelul coruptiei mici a ramas aproape constant in ultimii ani, crescind de la 2,8 la 3 miliarde de dolari.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.