Coreea de Nord a fabricat o bomba atomica de o tona, care trebuie insa miniaturizata pentru a putea fi folosita, a declarat Kim Il-Do, un refugiat nord-coreean, crescand tensiunea ce planeaza deasupra relansarii negocierilor multilaterale cu Phenianul pe tema crizei nucleare, informeaza AFP. "Coreea de Nord a construit o bomba de o tona, utilizand patru kilograme de plutoniu, iar acum incearca sa realizeze o versiune redusa a acesteia", a declarat Kim Il-Do.

De asemenea, revista sud-coreeana Chosun, care a publicat afirmatia transfugului, a precizat ca Kim Il-Do a spus in timpul interogatoriilor la care a fost supus de serviciile de informatii sud-coreene (NIS) si ca Phenianul a incercat sa vanda rachete Taiwanului. Kim Il-Do are 70 de ani si, potrivit Chosun, a fugit din Coreea de Nord in mai, acum aflandu-se in custodia NIS. Il-Do sustine ca este membru al Parlamentului de la Phenian si ca ar fi lucrat pentru Institutul Industrial al Marinei din Coreea de Nord.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.