Romania a fost inclusa pe lista tarilor pe care Oficiul american pentru comert le va supraveghea in 2010 din cauza pirateriei, a vanzarii online de produse piratate si contrafacute, fenomen in crestere in tara noastra.

Potrivit raportului anual asupra respectarii drepturilor de proprietate intelectuala, care reflecta starea globala a protectiei drepturilor de proprietate intelectuala, United States Trade Representive a plasat anul acesta 41 de tari pe listele sale de prioritati, de supraveghere sau de monitorizare, relateaza NewsIn.

"Furtul de proprietate intelectuala de catre pietele externe reprezinta un obstacol in exportul afacerilor americane si pentru muncitorii americani din SUA", se arata in raport. Anul acesta Republica Ceha, Ungaria si Polonia au facut pasi importati in prevenirea pirateriei si a comercializarii produselor contrafacute, astfel ca au fost scoase de pe lista de supraveghere.

Romania se afla pe lista tarilor care vor fi supravegheate in 2010, alaturi de Bolivia, Brazilia,Columbia, Republica Dominicana, Egipt, Italia, Kuwait, Mexis, Spania, Turcia sau Vietnam.

"Cresterea vanzarii online a produselor piratate si contrafacute este rapida si se potriveste volumelor asociate cu vanzarile pe strada. Institutiile de investigare se confrunta cu dificultati in a raspunde acestui fenomen", se mai arata in raport.

Reclamele online pentru bunuri fizice ilegitime (contrafacute) sunt transmise prin e-mail sau pe strada in multe tari, inclusiv in China, Romania si Ucraina, mai arata raportul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.