Presedintele Partidului Comunistilor, Vladimir Voronin, a afirmat, intr-o intrevedere cu un grup de experti ai ONU, ca situatia politico-sociala din Republica Moldova este foarte proasta si ca vina apartine coalitiei de la guvernare, care a refuzat dialogul initiat de PCRM.
Vladimir Voronin le-a spus expertilor ONU ca, dupa ultima vizita la Chisinau a presedintelui Comisiei de la Venetia, Gianni Buquicchio, din 25 februarie, PCRM a declarat ca este gata sa initieze dialogul cu Alianta pentru Integrare Europeana (AIE) in conformitate cu recomandarile Comisiei de la Venetia.

"Liderii Aliantei nu numai ca nu au ascultat aceste recomandari ale Comisiei de la Venetia, nu numai ca au refuzat orice dialog cu PCRM, dar au ales o cale contrara oricaror norme legale si, in special, o cale contrara Constitutiei Republicii Moldova", potrivit unui comunicat al formatiunii, citat de Info-Prim Neo, relateaza NewsIn.

Vladimir Voronin le-a vorbit expertilor ONU si despre pactul propus Aliantei pentru Integrare Europeana, cu privire la depasirea situatiei politice din R.Moldova.

"Nici aceasta initiativa a PCRM nu a fost sustinuta de catre liderii Aliantei si astfel Partidul Comunistilor nu a avut o alta solutie decat inaintarea propriului proiect de modificare a articolului 78 la Curtea Constitutionala, care prevede diminuarea treptata a numarului de deputati pentru a vota seful statului", a subliniat Vladimir Voronin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.