O cursa a companiei aeriene american Delta, care zbura de la Paris la Atlanta, a fost redirectionata catre Bangor (Maine), dupa ce un om a amenintat ca are explozibili asupra sa, au anuntat autoritatile americane citate de CNN.

Anchetatorii nu au descoperit explozibili, iar serifii aerului aflati la bord l-au arestat pe barbat, au anuntat purtatori de cuvant ai companiei. Pe langa explozibili, barbatul a sustinut ca detine documente false, relateaza NewsIn.

Pasagerii nu au stiut despre ce este vorba pana in momentul in care echipajul i-a mutat in partea din fata a cabinei. "Un timp nu ni s-a spus nimic. Dar pilotul a venit si ne-a spus ca a fost o amenintare de securitate si ca incearca sa o tina sub control", a declarat un pasager. Potrivit acestuia, calatorilor li s-a spus mai intai sa isi puna centurile, pentru ca avionul intra intr-o zona cu turbulente.

Avionul a aterizat la Bangor in jurul orei locale 15.30 (22.30 ora Romaniei). Oficiali din fortele de ordine l-au identificat pe pasagerul turbulent drept Derek Stasberry, un fost specialist in informatii din aviatia americana, care a servit in Irak si Afganistan.

FBI conduce ancheta lansata in acest dosar, cu asistenta politiei din Bangor si administratiei pentru securitatea transporturilor.
Un responsabil din compania Delta a declarat ca pasagerii zborului redirectionat vor primi cazare si mancare gratuita si vouchere pentru viitoare zboruri. Ei vor pleca la Atlanta cu acelasi avion.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.