Reprezentantii statelor UE si cei ai organismelor din America Latina si Caraibe cu atributii in domeniul combaterii traficului de droguri au semnat "Declaratia de la Madrid 2010", protocol ce stabileste cadrul de cooperare intre structurile de profil.
Potrivit adjunct la comanda Departamentului Ordine si Siguranta Publica din MAI, chestorul Ioan Nicolae Cabulea, la cea de-a 12-a intalnire la nivel inalt a Mecanismului de Coordonare si Cooperare UE - LAC (America Latina si Caraibe), desfasurata in perioada 26-27 aprilie, la Madrid, au fost dezbatute mai multe probleme privind traficul de droguri, printre care si integrarea sociala a consumatorilor ca parte a politicilor antidrog. O alta tema dezbatuta a fost cooperarea internationala si importanta schimbului de date si informatii in combaterea traficului de droguri, potrivit NewsIn.

"Exista noi amenintari ale organizatiilor criminale, au aparut noi rute de trafic de droguri si noi substante si precursori din care se fabrica droguri, astfel ca se impune intensificarea schimbului de informatii intre structurile antidrog din tarile UE si cele din America Latina, precum si din Caraibe, atat la nivel national, cat si la nivel subregional, regional si biregional", a declarat pentru NewsIn chestorul Ioan Cabulea.
De asemenea, in cele doua zile de dezbateri au fost facute o serie de prezentari referitoare la situatia traficului si consumului de droguri in UE, America Latina si Caraibe, motiv pentru care a fost adoptata "Declaratia de la Madrid 2010", care stabileste cadrul de cooperare intre statele membre UE, America Latina si Caraibe.

Reuniunea Mecanismului de Coordonare si Cooperare UE - LAC (Latin America and the Caribbean), forul prin care colaboreaza structurile de combatere a traficului de droguri din tarile Uniunii Europeane si cele din America Latina si Caraibe, a fost organizata de guvernele Regatului Spaniei si al Republicii Estice a Uruguay. Au participat coordonatorii nationali in domeniul combaterii drogurilor din tarile UE, reprezentanti ai Comisiei Europene, reprezentanti ai Europol, observatori europeni pentru droguri si toxicomani si ai Biroului Natiunilor Unite pentru Droguri si Criminalitate (UNODC).

Delegatia romana a fost condusa de chestor principal Ioan-Nicolae Cabulea - adjunct al sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.