Economistii americani sunt de parere ca zona euro se afla pe o traiectorie gresita, iar economia Uniunii e pe punctul de a cadea, daca statele din Europa nu se vor uni atat din punct de vedere fiscal, cat si politic.

Europa trebuie sa ia atitudine si sa decida daca doreste unirea statelor membre sub un fel de << Statele Unite ale Europei>>, sau daca va ramane la nivelul unei paturi de state independente”, a explicat Tom Fitzpatrick, analist sef al companiei Citigroup din New York., citat de EUobserver.

Compania Citigroup, una dintre cele mai mari ale lumii, este de parere ca daca Europa nu isi pune problema “unirii”, zona euro se va prabusi, chiar si daca situatia Greciei va fi rezolvata.

Americanii considera gresita ideea unei singure monede (euro – n. red.), deoarece functionarea acesteia necesita existenta unei banci centrale si a unei trezorerii.

Ar fi benefica o unificare a Uniunii Europene? - spune-ti parerea pe forum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.