Pana la 800 de persoane au fost evacuate din sudul Islandei, in conditiile in care a doua eruptie in decurs de o luna a celui de al doilea vulcan ca marime din tara a topit o parte din ghetar si a provocat inundatii, relateaza Radio New Zealand.

Norul de fum si cenusa de la vulcanul Eyjafjallajokull, situat la 125 de kilometri de capitala Reykjavik, a ajuns la peste 6.000 de metri inaltime, dupa eruptia produsa miercuri, la ora locala 1.00 (4.00 ora Romaniei), informeaza NewsIn.

Politia a anuntat ca zona a fost inchisa si nu au fost inregistrate victime. Insa fermierii, care sunt ingrijorati de animale, nu au evacuat inca zona. Politia afirma ca aceasta eruptie a fost mai mare decat cea din martie, care abia s-a incheiat.

Potrivit CNN, cenusa degajata de eruptie a determinat oficialii din Norvegia si din Marea Britanie sa anuleze zborurile din unele zone ale celor doua tari. Astfel, autoritatea aviatica norvegiana, AVINOR, a inchis miercuri seara traficul aeriana in jumatatea de nord a tarii.

La randul sau, autoritatea britanica de control al traficului aerian, NATS, a anuntat joi dimineata ca restrictioneaza zborurile din nordul Scotiei. NATS a avertizat ca norul s-ar putea misca spre sud, astfel ca zona cu restrictii s-ar putea extinde.

Unele zboruri din Norvegia au fost anulate sau inregistreaza intarzieri in urma inchiderii spatiului aerian, potrivit site-ului AVINOR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.