Aproximativ 200 de turisti romani au fost blocati pentru doua zile pe aeroportul Hurghada din Egipt, dupa ce compania aeriana care ii transporta a ramas fara licenta de zbor.

Situatia a survenit deoarece companiei low cost tunisiano-egipteana, operatoare a zborului, i s-a ridicat temporar licenta de zbor, motiv pentru care aparatele sale nu au mai putut efectua cursele planificate, iar cetatenii romani au ajuns in imposibilitatea intoarcerii in tara in cursul zilei de luni si respectiv marti, potrivit MAE.

Cursa, care avea ca destinatie Clujul si apoi Bucuresti, trebuia sa decoleze initial la ora 5.00 dimineata.

Dupa ce a fost sesizata in acest sens, Ambasada Romaniei la Cairo a intervenit pe langa autoritatile egiptene si romane abilitate si a reusit sa obtina cazarea grupului de turisti romani la un hotel din Hurghada pentru marti seara, precizeaza Ministerul de Externe, potrivit NewsIn.

In urma demersurilor Ambasadei la Departamentul Aviatiei Civile egiptene, compania operatoare a primit aprobarea de realizare a zborului catre Romania, cu plecare in jurul orei 1.00, ora locala, in noaptea de marti spre miercuri.

Cazul ramane in atentia permanenta a Ambasadei Romaniei la Cairo, care este in legatura autoritatile competente pentru sprijinirea agentilor de turism romani responsabili de turisti si solutionarea in bune conditii a situatiei, a afirmat Ministerul roman de Externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.