Partidul Conservator britanic isi propune in programul electoral, care va fi dat publicitatii astazi, sa reduca numarul imigrantilor care intra anual in tara si sa redea britanicilor "simtul de scop national".

Un aspect cheie al documentului il va reprezenta imigratia, care, potrivit sondajelor, este a doua sursa de ingrijorare a britanicilor dupa economie, relateaza Daily Mail, citat de NewsIn.

Potrivit conservatorilor, masurile propuse vor reduce numarul imigrantilor care intra in Marea Britanie de la 200.000 pe an, in timpul guvernarii laburiste, la circa 50.000.

Britanicii vor doar imigranti destepti

In document, conservatorii admit ca imigratia a permis "imbogatirea" britanicilor si dau asigurari ca vor "sa atraga in continuare oamenii cei mai destepti si mai buni, care pot face o diferenta reala pentru cresterea economica".

"Imigratia din prezent este prea mare si trebuie redusa. Nu avem nevoie sa atragem oameni care sa faca munca ce poate fi facuta si de cetatenii britanici, cu pregatirea si sustinerea potrivite", a adaugat partidul.

Conservatorii pledeaza pentru masuri precum includerea "unei limite anuale privind numarul imigrantilor economici din afara UE primiti in Marea Britanie pentru a trai si lucra; limitarea accesului la cei care vor aduce cea mai mare valoare economiei britanice".

Guvernul laburist a fost criticat pentru ca nu a impus controale celor 10 tari care au aderat la UE in 2004, subestimand numarul muncitorilor imigranti care s-au mutat in Marea Britanie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.