Vizita oficiala in Romania a presedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, se amana pentru o data ulterioara, din cauza tragicei catastrofe aeriene in care si-au pierdut viata presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, sotia sa si numerosi inalti demnitari polonezi.

"Regret ca trebuie sa anulez vizita de acum. Este o catastrofa inimaginabila in Europa. Niciodata nu s-a intamplat ca in Europa sa moara atatia inalti demnitari, atatia reprezentanti alesi democratic, intr-o catastrofa aeriana. Ei au murit servindu-si tara, in drum spre comemorarea uciderii a mii de ofiteri polonezi in Katyn acum 70 de ani. Trebuie sa plangem moartea lor si sa o comemoram", a declarat presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, citat de un comunicat al Camerei Deputatilor remis duminica NewsIn.

Avionul in care se afla seful statului polonez, modelul Tupolev 154, s-a prabusit sambata dimineata, la ora locala 10.56 (9.56 ora Romaniei), in timpul manevrelor de aterizare pe aeroportul din orasul rus Smolensk.

Presedintele polonez si toate celelalte persoane aflate la bord, printre care sotia acestuia, presedintele bancii nationale a Poloniei, adjunctul ministrului de Externe si seful statului major, au murit in acest accident.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.