Stilul de costume purtate de liderul nord-coreean este in prezent la moda in toata lumea, datorita maretiei lui Kim Jong-Il, afirma un site oficial de la Phenian.

Uriminzokkiri, care citeaza un articol din ziarul Partidului Comunist Rodong Sinmun, afirma ca tinutele modeste ale sefului statului au starnit imaginatia oamenilor si sunt la moda in toata lumea, informeaza AFP, conform NewsIn.

"Motivul este ca imaginea augusta a marelui general, care poarta intotdeauna costumul modest in timp ce lucreaza, lasa o impresie profunda in mintea oamenilor din lume", adauga portalul. "Pe scurt, pentru ca imaginea sa de om mare este atat de remarcabila", incheie site-ul.

Articolul citeaza un expert francez in moda, neidentificat, care spune ca moda din lume urmeaza stilul lui Kim Jong-Il. "Moda Kim Jong-Il, care se raspandeste in prezent rapid in lume, este ceva fara precedent in istoria lumii", a subliniat stilistul.

Costumele constau intr-o jacheta cu fermoar si pantaloni de aceeasi culoare, de obicei kaki sau gri albastrui. Liderul nord-coreean in varsta de 68 de ani se imbraca astfel si atunci cand primeste demnitari straini. In timpul iernii, el mai poarta un hanorac fara forma si o palarie de blana.

Kim Jong-Il si tatal sau Kim Il-Sung sunt in centrul unui cult al personalitatii care se apropie de religie, iar actualului lider i s-au atribuit puteri aproape magice. Curcubee ar fi aparut deasupra muntelui sacru Paekdu, unde s-ar fi nascut Kim Jong-Il si ar fi marcat la un moment dat 11 gauri intr-o singura runda de golf.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.