Stabilitatea mintala a presedintelui afgan Hamid Karzai este pusa sub semnul intrebarii, fiind chiar posibil ca acesta sa ia droguri, a declarat un fost trimis ONU in aceasta tara, marti, pentru MSNBC, relateaza AFP.

"Este dedicat tiradelor, se lasa prada sentimentelor, actioneaza impulsiv. De fapt, unii din presedintie spun ca prefera unul dintre cele mai profitabile exporturi afgane", a spus Peter Galbraith, potrivit NewsIn.

Cerandu-i sa prezinte dovezi, fostul sef adjunct al misiunii ONU din Afganistan a replicat: "Exista informatii in acest sens, dar, indiferent care este cauza, realitatea este ca se lasa prada sentimentelor".

Comentariile fostului responsabil intervin in conditiile tensionarii relatiilor cu SUA, dupa ce Karzai a acuzat aceasta tara ca se amesteca in chestiunile interne ale Afganistanului. Karzai a acuzat fortele internationale si ca au fraudat alegerile de anul trecut.

"Frauda a fost organizata de acolitii lui Karzai, el a fost beneficiarul", a spus Galbraith, un american demis de ONU din cauza unei dispuse legate de cat de mult ar trebui presate autoritatile afgane pe tema fraudelor electorale.

"Aceasta tirada ridica intrebari pe tema stabilitatii mintale a lui Karzai si, sincer, acest lucru ingrijoreaza de ceva vreme diplomatii din Kabul", a spus fostul oficial.

Potrivit Wall Street Journal, Karzai a spus ca SUA se amesteca in treburile Afganistanului, iar talibanii vor deveni o miscare legitima de rezistenta, daca astfel de actiuni nu se opresc. Potrivit ziarului, liderul afgan a sugerat chiar ca s-ar putea alatura talibanilor, daca Parlamentul nu ii sustine eforturile de a prelua controlul asupora comisiei electorale afgane.

"Ce avantaj ar putea obtine, sugerand ca s-ar putea alatura talibanilor, ce ar avea de castigat acuzand SUA de organizarea fraudei in alegerile ce i-au oferit un al doilea mandat. Aceste comentarii sugereaza ca este cumva dezechilibrat"
, a spus diplomatul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.