Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca Ministerul de Interne a fost implicat total in manifestatiile postelectorale care au avut loc in aprilie anul trecut, relateaza Jurnal.md.

"Din imagini rezulta clar implicarea totala a MAI in masacrul din noaptea din 7 spre 8 aprilie. Actiunea a fost coordonata de viceministrul de interne, Zubic. Despre asta vorbesc imaginile si faptele", a afirmat Chirtoaca.

Chirtoaca a mentionat ca in noaptea de 7 spre 8 aprilie, in Piata Marii Adunari Nationale a fost prezent si viceministrul de interne, Valentin Zubic, precum si adjunctul vice-comisarului pe ordine publica, Iurie Crijanovschi. "Am studiat atent imaginile prezentate saptamana trecuta si am constatat ca la fata locului erau prezenti mai multi inalti oficiali de la Ministerul de Interne, inca de pe timpul fostei guvernari, dar si actuali oficiali", a declarat primarul Chisinaului, potrivit NewsIn.

Dorin Chirtoaca a mai afirmat ca cel putin cinci persoane l-au atacat pe tanarul protestatar Valeriu Boboc, care, deja mort, continua sa fie lovit de politisti. "In imagini se vede ca prima lovitura i-a fost aplicata de o persoana in costum sportiv albastru, cu inscriptia 'Italia' pe spate", a adaugat primarul Chisinaului. "La 00:58, un tanar, sunt sigur suta la suta ca e Valeriu Boboc, deja nu se misca. Un politist s-a aplecat la corpul tanarului. La restul nu se aplecau, doar ii loveau. Dar aici si-au dat seama ca e mort. Zubic este prezent si el", sustine Chirtoaca.

Primarul Chisinaului a adaugat ca un alt protestatar, Damian Hancu, se afla in dreapta lui Valeriu Boboc. "Dupa ce Boboc este mutat in alt loc, Hancu este ridicat in picioare, lovit de doua ori de politisti, apoi aruncat la pamant, dupa care vine comisarul Iacob Gumenita si-i da cu piciorul", a afirmat Dorin Chirtoaca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.