Trei explozii aproape simultane au ucis duminica cel putin 30 de oameni la Bagdad, atacurile fiind provocate de masini-capcana ce aveau drept tinte ambasada Egiptului si a Iranului.

"Au fost atacuri sinucigase indreptate impotriva ambasadelor egipteana si iraniana", a declarat general-maiorul Qassim Atta, purtator de cuvant pentru operatiunile fortelor de securitate in Bagdad, citat de AFP. El a adaugat ca unul dintre atacuri s-ar putea sa fi vizat, de asemenea, resedinta ambasadei germane.

Doua atacuri cu masina-capcana, aparent coordonate, au avut loc duminica dimineata in cartierul Mansur din Bagdad, iar o a treia explozie puternica s-a produs la scurt timp in fata ambasadei iraniene, situate in centrul capitalei.

Conform NewsIn, cele trei explozii au ucis cel putin 30 de oameni si au ranit alti 224.

Atta a spus ca unul dintre atentate s-a produs la o intersectie din apropierea ambasadelor germana si siriana.

Ministerul de Externe german a anuntat ca un agent de securitate irakian a fost ucis si alti trei raniti.

"Din fericire, niciunul dintre angajatii ambasadei iraniene nu a fost ranit, dar cladirea ambasadei este puternic avariata", a declarat insarcinatul cu afaceri iranian la Bagdad, citat de agentia Fars. Oficialul iranian a spus ca atentatele au fost opera "dusmanilor celor doua natiuni" (irakiana si iraniana).

In Cairo, Ministerul de Externe a anuntat ca seful misiunii de securitate a fost ucis, iar cateva garzi au fost ranite. Anterior, egipenii informasera ca nu sunt victime la ambasada din Bagdad.

Generalul Atta a mai spus ca ulterior fortele de securitate au oprit la Masbah, in centrul Bagdadului, o masina in care era o bomba. Aceasta se pare ca urma sa fie folosita intr-un atac asupra sediului central al politiei de securitate, care asigura protectia ambasadelor straine. Soferul a fost arestat, iar bomba dezamorsata.

Citeste si:
VIDEO Atentat într-o biserică din California. O persoană a murit
VIDEO Atentat într-o biserică...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.