Zeci de persoane s-au autoflagelat, in timp ce altele au fost crucificate, in cursul ceremoniilor traditionale din ziua Patimilor lui Hristos.

Cand sunt evocate Suferintele indurate de Isus Hristos sunt evocate in Filipine prin manifestari precum flagelari si crucificari transmite AFP.

"Este lucrul cel mai dureros pe care l-am indurat vreodata, dar am facut-o pentru Domnul si este penitenta mea", a spus Rommel David, care a dat startul ceremoniilor biciuindu-se pe spate impreuna cu zece tovarasi in orasul San Fernando, situat la nord de Manila, citeaza NewsIn.

Pe de alta parte, zece persoane au fost crucificate timp de cateva minute la San Juan, in apropiere de San Fernando. Ulterior, au fost duse intr-un cort, unde li s-au acordat ingrijiri medicale. Pelerinii sunt indemnati in general sa recurga la sacrificiu din nevoia de a multumi lui Dumnezeu pentru ca i-a vindecat de o boala, pe ei sau pe un membru al familiei.

Crucificarile din Filipine care au loc in Vinerea Mare erau, la origine, un ritual catolic prin care credinciosilor li se cerea sa-si ispaseasca pacatele sau sa-I multumeasca lui Dumnezeu pentru ca le-a ascultat rugile. Evenimentul s-a transformat insa, odata cu trecerea anilor, intr-un spectacol adesea mercantil, care atrage mii de persoane si care nu beneficiaza de sustinerea Bisericii.

Potrivit autoritatilor locale, 30.000 de turisti filipinezi si straini sunt asteptati in oras cu aceasta ocazie.

Circa 80% din populatia Filipinelor este catolica.

Click aici pentru imagini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.