Organizatiile pentru drepturile femeilor sunt revoltate din cauza unui joc nipon pe calculator in care o adolescenta poate fi violata, relateaza CNN.

Jocul incepe cu o adolescenta aflata pe peronul unei statii de metrou. Ea observa ca jucatorul o priveste si intreaba: "Te pot ajuta?". Atunci jucatorul isi poate alege modul in care o va ataca. Cu un simplu click din mouse, adolescenta poate fi pipaita si i se poate ridica fusta. Apoi, poate fi urmata in garnitura de metrou, unde pot fi agresate si sora si mama ei.

Pe masura ce jocul continua, se pot alatura "prieteni" si, in scene extrem de detaliate, fata, sora si mama ei pot fi violate de mai multe ori. De asemenea, jocul permite ca adolescenta sa fie lasata insarcinata si i se poate cere sa faca un avort. Motivul din spatele acestor acte, explica jocul, este ca tanara l-a acuzat pe jucator ca a molestat-o in tren. Motivul este razbunarea.

Jocul RapeLay a provocat indignare in randul grupurilor pentru drepturile femeilor. "Acest joc nu-si are loc pe piata", spune Taina Bien-Aime, din organizatia Equality Now, care face campanie ca acest joc sa fie interzis.

Insa controversa nu a facut altceva decat sa creasca vanzarile. Jocul poate fi gasit pe zeci de site-uri, in unele cazuri gratuit.



"Evident, este foarte greu sa controlezi activitatea pe internet, dar guvernele trebuie sa aiba un rol in reglementarea acestui gen de pornografie asupra copiilor
", spune Bien-Aime, care cere guvernului nipon "sa interzica toate jocurile care promoveaza si stimuleaza violenta sexuala, tortura sexuala, hartuirea si rapirea".

Astfel de jocuri sunt numite "hentai" si aproape toate au in prim-plan adolescente. Unele jocuri sunt extrem de violente, descriind in detaliu violuri si acte de tortura.

Un membru al Institutului de continut din Japonia a spus ca restrictionarea temelor jocurilor limiteaza libertatea de expresie. "Dupa parerea mea, povestea din RapeLay a mers prea departe, dar, daca cel care a conceput un joc vrea sa exprime ceva, un guvern sau o entitate publica nu ar trebui sa impuna limite", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.