Fostul ministru al justitiei si actual eurodeputat, Rachida Dati, apropiata de Nicolas Sarkozy inainte de a cadea in dizgratie, a ramas fara masina si escorta pentru ca l-a agasat pe presedinte aparand la televizor in seara alegerilor regionale.

Potrivit saptamanalului Le Canard enchainé, Sarkozy a fost nemultumit ca Dati a aparut la televizor in seara primului tur, 14 martie, in conditiile in care fusese absenta in cursul campaniei pentru regionale, relateaza AFP, conform NewsIn.

Presedintele l-ar fi sunat pe directorul general al politiei nationale pentru a lua masuri si pentru a i se lua lui Dati limuzina, soferul si politistii pusi la dispozitie de Ministerul de Interne.

Anturajul lui Dati a recunoscut partial aceste lucruri. "Este vorba despre trei ofiteri de politie, carora li s-a cerut sa renunte la misiune la 14 martie. Nu este clar ca ar fi o decizie a presedintelui, dar a fost o decizie a ministrului de interne", potrivit unei surse.

Cei mai importanti ministri pot pastra o masina si agenti de securitate timp de sase luni de la plecarea din guvern. Dati a plecat din guvern in iunie 2009, dupa alegerea sa in PE. Potrivit anturajului sau, ea beneficia de protectie pentru ca primea frecvent amenintari.

Primar al arondismentului 7 din Paris, Rachida Dati i-a iritat pe multi cand a fost ministru, pentru ca adora obiectele de lux si era prezenta mereu in magazinele foarte sic. In seara de 14 martie, care a marcat infrangerea majoritatii, ea a chemat la revenirea la "fundamentele" dreptei, mod de a critica actiunea prezidentiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.