Un barbat care afirma ca a fost supus la violente sexuale de un preot pedofil catolic, a acuzat marti Vaticanul si pe papa Benedict al XVI-lea ca a aparat acest preot, mentinandu-l in functie, potrivit avocatului citat de AFP.

Documente trimise de avocatii care reprezinta noua victima, care vrea sa ramana sub acoperirea anonimatului, arata ca nuntiul apostolic - reprezentantul papei in Statele Unite - a cerut Bisericii din Miami (Florida) sa il apere pe preotul Ernesto Garcia Ribio. Acesta fusese nevoit sa paraseasca in 1968 Cuba, in urma unor probleme de "natura morala".

"El a fost la o parohie din Miami timp de 30 de ani si avem informatii despre 12 victime si despre abuzurile sale in tot acest timp", a declarat Jessica Arbour, avocata victiemei care a fost agresata sexual in adolescenta, intre 1985 si 1987. Victima cere despagubiri in valoare de 20 de milioane de dolari de la Arhidioceza din Miami, informeaza NewsIn.

"Aparent au fost eforturi concentrate la toate nivelurile, de la Vatican la Arhidioceza din Miami, trecand prin dioceza din Cuba, pentru a apara acest preot", a adaugat ea.

Avocatul il acuza si pe papa Benedict al XVI-lea ca, atunci cand era prefect al Congregatiei doctrinei credintei (1981-2005), a "aparat pedofilii in detrimentul credinciosilor si familiilor lor". Ea a amintit ca atunci cand un episcop a lansat, in 1990, o procedura pentru excluderea preotului Garcia din cler, Congregatia pentru doctrina credintei de la Roma "a pierdut dosarul".

Pe site-ul sau, Arhidioceza din Miami si-a exprimat regretul ca "atacul" avocatului impotriva Vaticanului intervine in Saptamana Patimilor, "cea mai sfanta saptamana pentru crestini".

Episcopii catolici americani "au oferit un raspuns la problemele legate de abuzurile sexuale intr-o carta promulgata in 2002 si vor continua sa isi tina promisiunea de a 'apara 'copiii Domnului'".

Citeste si:
Fostul Papa Benedict al XVI-lea a lasat un mesaj de "Adio"
Fostul Papa Benedict al...

Aceasta acuzatie este a treia in decurs de o saptamana potrivit careia papa, fostul cardinal Ratzinger, a inchis ochii la scandalurile de pedofilie din randul preotilor. Suveranul pontif este acuzat ca a ignorat un preot acuzat ca a violat 200 de copii surdo-muti intre 1950 si 1970, in Wisconsin, si ca a aprobat in Germania transferul unui preot acuzat de pedofilie.

Abuzuri sexuale acoperite de Papa

Papa a adapostit un presupus preot pedofil


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.