Azerbaidjanul a anuntat ca a dejucat un atentat ce viza copiii dintr-o scoala, pregatit de opt membri ai unei grupari islamiste radicale, relateaza AFP.

Cinci barbati si trei femei au fost arestati dupa descoperirea unei ascunzatori cu arme intr-o scoala din Baku, capitala azera, a declarat Ministerul pentru Securitate Nationala intr-un comunicat, arata NewsIn.

Aceste arme, provenind din Georgia, au fost aduse in scoala, unde lucrau suspectii, dupa ce au fost depozitate intr-o gradinita, potrivit aceleiasi surse.

"Cum aceasta grupare infractionala depozita arme, echipament militar si explozibili in apropiere de o gradinita si de o scoala, ancheta a stabilit ca pregatea atacuri teroriste impotriva unor tinte similare", potrivit ministerului. Unul dintre suspecti este originar din Cecenia, republica instabila din Caucazul rus, restul sunt azeri.

Acest caz aminteste de cel din data de 1 septembrie 2004, cand o mie de persoane au fost luate ostatice de un comando procecen intr-o scoala din Beslan (Osetie de Sud). Luarea de ostatici s-a soldat trei zile mai tarziu cu moartea a 334 de persoane, dintre care 186 de copii.

Azerbaidjanul, o tara cu populatie majoritar musulmana, a avertizat deja in legatura cu amenintarea din ce in ce mai mare din partea extremistilor islamisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.