Papa Benedict al XVI-lea nu este slabit de recentele atacuri lansate impotriva sa de presa, pentru modul in care a gestionat scandalurile de pedofilie din cadrul Bisericii Catolice, a apreciat sambata purtatorul de cuvant al Vaticanului, Federico Lombardi, citat de AFP.

"Atacurile mediatice recente au provocat, fara indoiala, pagube, dar autoritatea papei si angajamentul Congregatiei pentru doctrina credintei impotriva abuzurilor sexuale asupra monorilor nu sunt slabite, ci confirmate", a declarat purtatorul de cuvant la postul Radio Vatican, potrivit NewsIn.

Modul in care Biserica infrunta chestiunea abuzurilor sexuale impotriva minorilor "este cruciala pentru credibilitatea sa morala", a admis el.

Dupa publicarea, in noiembrie, in Irlanda, a unui raport care a dezvaluit sute de abuzuri sexuale asupra minorilor, comise de preoti si acoperite de superiorii lor, alte zeci de cazuri au aparut in Germania, Austria, Olanda, Italia si Elvetia.

Abuzuri sexuale acoperite de Papa

Vizat deja ca sef al Bisericii, papa este si atins direct, fiind suspectat ca a inchis ochii la astfel de abuzuri. Potrivit The New York Times cardinalul Joseph Ratzinger, actualul papa, a decis sa se abtina de la orice sanctiune impotriva unui preot american acuzat ca a comis violuri repetate asupra a 200 de copii surzi, intre 1950 si 1974.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.