Legea privind reforma sistemului de asigurari medicale, promulgata de Barack Obama, trebuie trimisa in fata Camerei Reprezentantilor pentru un nou vot, din cauza unei nereguli de procedura.

"Dupa ore in care au incerca sa blocheze" testul, republicanii "au gasit doua dispozitii relativ minore, care reprezinta vicii de procedura in Senat si va trebui sa retrimitem textul in fata Camerei Reprezentantilor", a declarat miercuri Jim Manley, purtator de cuvant al liderului majoritatii Senatului, Harry Reid, transmite AFP, conform NewsIn.

Reprezentantii au adoptat duminica textul - versiunea aprobata de Senat in 24 decembrie - cu o majoritate de 219 voturi, cu trei mai multe decat cele 216 voturi necesare pentru a trece proiectul de lege. 212 voturi au fost impotriva.

Reforma va permite garantarea unei asigurari medicale pentru 32 de milioane de americani care in prezent nu beneficiaza de acest drept. Obiectivul este ca 95% dintre americanii cu varsta de pana in 65 de ani sa aiba o asigurare in caz de boala. Cei mai in varsta sunt deja protejati prin sistemul de asigurare publica, Medicare.

Reforma va obliga, de asemenea, persoanele particulare sa-si faca o asigurare privata, in caz contrar riscand sa plateasca o penalitate anuala. Noul sistem ofera deduceri de impozite pentru micile intreprinderi, pentru ca acestea sa finanteze asigurarea de sanatate a salariatilor lor, si acorda ajutor caminelor mai modeste. Companiile de asigurari nu vor mai putea refuza sa acopere o persoana bolnava.

Obama intra in istorie cu reforma asigurarilor de sanatate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.