Aproape trei sferturi dintre rusi considera SUA o tara agresoare care "aspira sa controleze intreaga lume", potrivit unui sondaj publicat miercuri, in timp ce relatiile dintre cele doua tari s-au ameliorat recent.

La intrebarea "Sunt Statele Unite un agresor care aspira sa preia controlul asupra lumii?", 73% dintre respondenti au spus "da", potrivit sondajului efectuat de Centrul rus independent Levada, proportie aproape similara cu cea din februarie 2003 (75%).

Numai 8% au spus "da" la intrebarea "SUA militeaza pentru pace, democratie si ordine in lume?", in timp ce 19% nu s-au putut pronunta, potrivit sondajului realizat in perioada 26 februarie-2 martie pe un esantion de 1.600 de rusi, relateaza NewsIn, citand AFP.

De la sosirea la putere in ianuarie 2009, Barack Obama a acordat atentie ameliorarii relatiilor cu Moscova. Ele au devenit tensionate sub administratia Bush, din cauza divergentelor pe tema razboiului ruso-georgian si pe chestiunea apararii antiracheta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.