Nu exista dovezi ale implicarii Romaniei in organizarea protestelor de la 7 aprilie, de la Chisinau, potrivit informatiilor obtinute de comisia ce ancheteaza evenimentele, a declarat Vitalie Nagacevschi, precizand ca din punctul sau de vedere nu a fost vorba de o lovitura de stat.

"Pana la sfarsitul lunii martie, raportul comisiei va fi facut public. Acesta va contine declaratiile tuturor celor care au fost audiati in cadrul Comisiei parlamentare speciale pentru anchetarea evenimentelor din aprilie 2009, dar si a celor care urmeaza sa fie audiati. La fel membrii comisiei vor veni cu concluzii in acest sens", a declarat presedintele comisiei parlamentare, Vitalie Nagacevschi, relateaza portalul UNIMEDIA, citat de NewsIn.

El a adaugat ca, deocamdata, din informatiile obtinute de Comisie, nu exista dovezi de implicare a Romaniei in organizarea evenimentelor din aprilie 2009. "Din punct de vedere juridic, eu consider ca nu au fost intrunite conditii pentru a determina actiunile de la 7 aprilie ca lovitura de stat", a mai spus Nagacevschi.

In cadrul Comisiei parlamentare pentru anchetarea evenimentelor din aprilie 2009 urmeaza sa fie audiat presedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, premierul Vlad Filat, si fostul sef al Guvernului comunist de la Chisinau, Zinaida Greceanai.

La un an de la evenimentele postelectorale marcate de violente din Republica Moldova, fostul presedinte Vladimir Voronin continua sa acuze Romania si actuala guvernare de la Chisinau de implicare intr-o incercare de lovitura de stat.

Voronin, obsedat de Romania

Revolutia Twitter: Zeci de mii de tineri au protestat la Chisinau impotriva comunismului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.