Unul dintre fiii lui Osama ben Laden, Omar, a cerut unor tari ca Emirate sau Qatar sa primeasca pe teritoriul lor mai mult de 20 de membri ai familiei sale, care se afla sub supraveghere la domiciliu in Iran din 2001, relateaza AFP.

Teheranul a eliberat-o in ultimele luni pe una dintre surorile sale si pe unul dintre fratii sai, care au plecat in Siria, unde locuieste mama lor, de nationalitate siriana.

"Guvernul iranian nu stie unde sa ii trimita pe ceilalti frati si pe celelalte surori", au spus Omar si sotia sa britanica Zaina, potrivit NewsIn.

"Solicitam oricarei tari sa ne ajute, fie in Orient, fie in Occident. Cerem mai ales Emiratelor sau Qatarului sa ne ajute"
, a spus cuplul ben Laden.

Comunicatul prezinta numele a 23 de persoane care stau intr-un complex din Teheran, unde familia este tinuta de la fuga sa din Afganistan in 2001, dupa atentatele din 11 septembrie.

Printre acestea se afla fii ai lui Osama ben Laden, sotiile si copiii lor, dintre care unii s-au nascut in Afganistan sau, mai tarziu, in Teheran.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.