Un fost membru SS de 88 de ani a fost condamnat marti la inchisoare pe viata pentru asasinarea a trei civili in Olanda, acesta fiind unul dintre ultimele procese privitoare la crime de razboi in Germania.

La 66 de ani de la comiterea faptelor, presedintele tribunalului, Gerd Nohle, a spus ca "aceste crime au fost comise total arbitrar" de catre Heinrich Boere, un SS de origine olandeza.

Boere, care traieste de 55 de ani in Germania, a venit la proces intr-un scaun cu rotile si a ramas impasibil la citirea verdictului.

Boere, una dintre ultimele persoane judecate in Germania pentru fapte datand din Al Doilea Razboi Mondial, a fost condamnat la moarte in absenta de un tribunal din Amsterdam in 1949, pedeapsa comutata apoi in inchisoare pe viata. El nu a executat niciun an de inchisoare, pentru ca Germania a refuzat extradarea sa, relateaza NewsIn, citand AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.