Numarul actelor de violenta inspirate din motive politice a crescut in Germania cu 20,4% in 2009, fata de 2008, crestere atribuita in special extremei stangi, potrivit cifrelor date publicitatii marti de Ministerul de Interne

Infractionalitatea inspirata de extrema-dreapta, in scadere, s-a soldat totusi cu moartea unei persoane, potrivit unui comunicat, citat de NewsIn.

In total, ministerul a inregistrat in 2009 3.044 de acte de violenta inspirate de motive politice, un nivel fara precedent din 2001.

Pentru prima data, militantii de extrema-stanga au provocat mai multe rani decat cei de extrema-dreapta, iar peste jumatate dintre acestea au vizat politie.

Numarul infractiunilor legate de extrema-stranga a crescut cu 39,4%, la 9.375 de cazuri inregistrate. Infractiunile legate de extrema-dreapta au scazut cu 4,7%, la 19.468.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.