Mii de femei acoperite cu valul negru au protestat impotriva unei hotarari de guvern care interzice casatoria fetelor inainte de 17 ani.

In ciuda numeroaselor cazuri de abuzuri la care sunt supuse chiar si fete de 8 ani, yemenitele protesteaza impotriva deciziei guvernului din cauza saraciei. Parintii fetelor prefera sa le marite pe acestea de la o varsta frageda pentru a se usura de indatoririle banesti pe care le implica ingrijirea acestora.

Din cauza acestei traditii, fetele din Yemen trec prin clipe de cosmar, pentru ca ele ajung sa fie abuzate sexual si exploatate in gospodariile sotilor, care de cele mai multe ori sunt cu mult mai in varsta decat ele. Cel mai cunoscut caz este cel al Yemenitei Nadjood Ali, care la 10 ani a fugit de acasa si a cerut divortul de sotul ei de 30 de ani. [O fetita din Yemen primeste titlul de 'Femeie a anului']

Un alt caz care a ajuns in atentia presei internationale este cel al unei fetite din Yemen care a murit incercand sa dea nastere unui copil, dupa ce a fost maritata fortat.[Moarte dureroasa pentru o yemenita de 12 ani]

In ciuda acestor realitati crude, mii de femei au protestat luni in Yemen impotriva unei legi care ar putea face viata fetelor din Yemen mult mai usoara. Protestatarele, imbracate in negru din cap pana in picioare, purtau pancarte pe care scria “Nu interziceti ceea ce Allah a facut posibil” sau “incetati sa mai violati legea islamica in numele libertatilor”, relateaza un corespondent AFP, potrivit Straits Times.

Protestatarele au raspuns apelului facut de clericii musulmani care se opun acestei propuneri guvernamentale sub argumentul ca aceasta contravine legii islamice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.