Aproape 300 de documente ale unitatii de elita naziste SS, legate de criminali printre care medicul Josef Mengele, au fost descoperite in sudul Poloniei, la Auschwitz, in zona lagarului-simbol al Holocaustului, au anuntat reprezentantii muzeului Auschwitz.

"Numele ce apar in aceste documente nu sunt deloc unele comune, ci ale unor criminali nazisti printre care Josef Mengele, medicul german care si-a castigat o trista notorietate in urma experimentelor oribile pe oameni", au mai spus oficialii muzeului, relateaza NewsIn, citand AFP.

Alte nume la care se face referire in documente sunt Victor Capesius, farmacistul de la Auschwitz, responsabil si el de experimente cu medicamente pe prizonierii lagarului, si Horst Fischer, nazist condamnat la moarte in fosta Republica Democrata Germana.

Documentele au fost gasite cu prilejul unor lucrari de renovare a unei case din Oswiecim, numele polonez al orasului Auschwitz.

Singura copie privata a Listei lui Schindler, scoasa la vanzare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.