Ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat ca poporul iranian a infrant "inamicul" care complota impotriva tarii, potrivit unui mesaj pentru Noul An iranian, relateaza AFP.


"Inamicii tarii si-au concentrat toate eforturile, dupa 30 de ani, sa infranga revolutia din interior"
, a spus liderul, referindu-se la ciocnirile care au urmat alegerilor prezidentiale din iunie, dupa realegerea controversata a lui Mahmoud Ahmadinejad. "Insa, in fata acestui mare complot, poporul iranian, cu rezistenta, determinare si vigilenta, a reusit sa invinga inamicul", a subliniat Ayatollahul, relateaza NewsIn

Anul iranian, care s-a incheiat sambata, a fost marcat de manifestatii ale opozitiei, soldate cu zeci de morti si mii de arestari.
Ghidul suprem a mai declarat ca noul an iranian (21 martie 2010-20 martie 2011) va fi "anul dublarii eforturilor si dublarii muncii, pentru a asigura mai multe progrese si justitie". Khamenei va sustine astazi un discurs politic in orasul Mashhad.

Potrivit presedintelui, tara sa este decisa sa continue activitatile nucleare. Poporul iranian a obtinut succese importante in domeniul nuclear, spatial, al sanatatii, al economiei, iar guvernul este decis sa foloseasca toate capacitatile tarii pentru a merge pe calea progresului cu o si mai mare viteza", a declarat Ahmadinejad.

Intre timp, SUA incearca sa obtina un consens in randul marilor puteri, pentru a impune noi sanctiuni impotriva Iranului, care refuza sa suspende activitatile nucleare sensibile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.