Pentru ca a fugit de acasa dupa ce a fost maritata fortat, justitia islamica a condamnat-o pe Aisha la taierea nasului si a urechii. CNN spune povestea acestei fete care, in ciuda faptului ca nu mai are nas si urechi, si-a pastrat frumusetea si candoarea.

“Cand mi-au taiat nasul si urechile am lesinat”, a spus Bibi Aisha. “A fost de parca as fi avut apa rece in nas. Mi-am deschis ochii si nici macar nu mai puteam sa vad din cauza sangelui care imi curgea”, isi aminteste Aisha. Acesta a fost un act de justitie talibana, pentru crima de a-si fi facut de rusine familia si pe sotul ei.

Frumusetea ei este inca izbitoare, iar increderea in ea insasi inspira, scrie CNN. Din prima clipa, in imaginatia noastra se imprima acel moment al barbariei care a fost comisa asupra ei.

Povestea incepe atunci cand Aisha avea doar 8 ani. Tatal ei a promis-o pentru maritis unei familii, respectand o practica care se numeste “baad”. Acest obicei al populatiei Pashtun din Afganistan se refera la o intelegere incheiata intre familii rivale. La 16 ani, fata a fost incredintata tatalui sotului ei.


"Am petrecut doi ani cu ei si am devenit prizoniera, a povestit fata". Torturata si abuzata, Aisha nu a mai suportat chinul si a decis sa fuga, in momentul in care doua vecine au promis ca o vor ajuta sa ajunga in provincia Kandahar. Dar acesta a fost un noua ei dezamagire, pentru ca ajunse in Kandahar, cele doua femei au incercat sa o vanda unui alt barbat. Cele trei femei au ajuns in final in detentia politiei.

Chiar daca sa fugi de acasa, nu este o crima, in tari precum Afganistanul, acesta este un act foarte grav daca esti femeie, scrie CNN.

Aisha a fost dusa in fata curtii de justitie talibana care a poruncit sa ii fie taiate nasul si urechile, pentru ca si-a dezonorat familia. Procesiunea a fost savarsita de catre sotul ei, in muntii Oruzgan, unde fata a fost apoi lasata sa moara.

Tanara a supravietuit insa si, cu ajutorul organizatiei “Women for Afghan Woman”, Aisha reuseste sa se refaca si sa zambeasca din nou.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.