Patru politisti spanioli nu au fost demisi inca din functie, desi au primit o pedeapsa cu inchisoarea si interdictia de a mai lucra in politie timp de 9 ani, pentru ca au torturat cu sange rece un roman acuzat pe nedrept.
Ofiterii au fost condamnati pentru torturarea si abuzarea, in iulie 2007, a unui detinut de origine romana, pe care l-au batut, i-au pus teava unei arme in gura si l-au amenintat ca il arunca intr-o prapastie daca nu recunoaste faptele pentru care era acuzat. Politistii il confundasera pe detinutul roman cu un altul, relateaza Barcelona Reporter, potrivit NewsIn.

Un tribunal din Barcelona a ordonat in 24 februarie Departamentului de Interne sa ii demita pe cei patru ofiteri, dar acestia si-au pastrat posturile.

Jordi Perrissé, Joan Salva, Farré si Ferran Manuel Cea, au fost condamnati initial in noiembrie 2008, de un tribunal din Barcelona, la sase ani si sapte luni de detentie. In decembrie 2009, Curtea Suprema a redus pedeapsa la patru ani si noua luni de inchisoare.

Pe langa condamnarea la inchisoare, care nu se aplica inca deoarece se asteapta rezultatul unei cereri de clementa, celor patru li s-a interzis si sa mai lucreze in politie timp de noua ani, potrivit Ministerului de Interne. Ministerul de Interne a dat asigurari ca ii va demite pe politisti saptamana aceasta, la ordinul unui tribunal din Barcelona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.