Politia spaniola a arestat trei persoane, printre care o romanca, in legatura cu rapirea baietelului britanic de 5 ani in Pakistan.

Doi pakistanezi si o romanca au fost arestati marti, dupa eliberarea baietelului in provincia Punjab, si sunt acuzati de apartenenta la o banda care ar fi cerut o rascumparare de 87.000 de lire sterline, informeaza NewsIn, citand AFP.

Cei trei sunt in arest in Constanti, in nord-estul Spaniei, unde traiesc numerosi pakistanezi. Vecinii suspectilor au spus pentru Diario de Tarragona, un ziar local, ca politia a confiscat si o suma mare de bani. "Vecinul nostru a auzit un ofiter de politie, care spunea ca a descoperit o mare parte din rascumparare", potrivit unui martor ocular, citat de Times Online.

Doua dintre persoanele arestate lucreaza in departamentul local de justitie. Cei trei vor comparea in fata justitiei saptamana aceasta.
Politia spaniola a refuzat sa comenteze.

Sahil Saeed a fost rapit in noaptea de 3 spre 4 martier, de barbati inarmati care au intrat cu forta in casa buncii sale, situata la Jhelum, la circa 100 de kilometri sud de Islamabad. Rapirile de copii pentru rascumparare sunt curente in aceasta regiune.

Baietelul era in vacanta impreuna cu tatal sau, un pakistanez, in casa bunicilor, iar acesta din urma a spus politiei ca rapitorii cer o rascumparare de 10 milioane de rupii (circa 86.000 de euro).

"Este o stire fanstatica, ce pune capat incercarii dureroase traite de Sahil si de familia sa", a declarat ambasadorul britanic Adam Thomson, intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.