Un barbat in varsta de 21 de ani s-a predat politiei germane, marturisind ca a fost una dintre cele patru persoane care au furat 242.000 de euro de la turneul international de poker din 6 martie, de la Berlin, relateaza miercuri cotidianul Bild, citat de AFP.
Tanarul s-a predat politiei luni seara, insotit de avocat, precizeaza cotidianul. El nu a dezvaluit, insa, nimic despre identitatea pesupusilor sai complici si nici despre ce s-a intamplat cu suma de bani furata, scrie NewsIn. Contactata de AFP, politia nu a confirmat informatiile.

Sapte persoane au fost usor ranite in atacul comis sambata de patru persoane inarmate, care au intrat intr-un hotel din Berlin, unde avea loc un turneu de poker, si au furat o suma mare de bani. "Sapte persoane au fost usor ranite" in panica ce a urmat atacului, potrivit politiei.

Hotii, cu fetele acoperite si inarmati, au urcat la primul etaj al hotelului Grand Hyatt, din Potsdamer Platz, si au cerut bani de la angajati, a spus politia.

Un membru al serviciului de securitate a reusit sa il retina pentru scurt timp pe unul dintre hoti, dar si el a fost usor ranit, fiind atacat de restul bandei.

"In haosul ce a urmat agresorii au pierdut o geanta cu bani", a spus politia.

Organizatorul European Poker Tour (EPT) a spus ca a fost vorba despre sase hoti, atrasi de premiul de un milion de euro promis invingatorului in turneu.

O televiziune germana a difuzat imagini cu scenele de panica - mobila rasturnata, participantii speriati, care se ascund sub mese sau incearca sa fuga, tipand.

Un martor ocular a spus ca atacul a durat circa zece minute si ca serviciile de securitate au avut o reactie foarte curajoasa. Turneul, la care saptamana a participat si Boris Becker, a fost reluat dupa patru ore.

Potrivit informatiilor difuzate de site-ul internet al cotidianului Berliner Tageszeitung (BZ), grupul care a comis jaful era alcatuit din sase indivizi inarmati cu pusti Kalasnikov si cu grenade. Ei ar fi plecat cu 800.000 de euro, adunand de pe mese mizele depuse de jucatori.
Turneul, la care au participat 945 jucatori timp de cinci zile, a fost primul organizat la Berlin in cadrul unei serii EPT si cel mai mare turneu de poker organizat in Germania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.